Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
827 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Visstroper op heterdaad betrapt bij het legen van illegale palingfuiken

Geplaatst op donderdag, 8 juni 2023

Friesland, 7 juni 2023
 
Een inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân is afgelopen maandag door opsporingsambtenaren op heterdaad betrapt bij het leeghalen van illegaal geplaatste palingfuiken. De buitengewoon opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer en de Friese omgevingsdienst FUMO zagen maandagochtend dat de verdachte de palingfuiken aan het leeghalen was.
 
Nadat hij was staande gehouden, bleek dat hij een jutezak met daarin pas gevangen paling bij zich had. Tegen de persoon is een proces verbaal opgemaakt. Hij wordt verdacht van stroperij en zal zich daarvoor moeten melden bij de rechter. Dat hij een strafblad zal oplopen is zeker. Het illegaal vissen op paling wordt sinds 2009 als een "Wildlifecrime" gezien.
 
De visstroper heeft waarschijnlijk een handeltje in paling want de opsporingsambtenaren hebben in totaal veertien (!) fuiken in beslag genomen. Omdat paling een beschermede diersoort is gelden er strenge regels voor het vissen op paling. Het vissen op paling is alleen toegestaan voor beroepsvissers die over een vergunning beschikken.
 
De gevangen palingen werden door de opsporingsambtenaren weer in vrijheid gesteld en zwemmen nu weer in de Friese wateren.

 Bookmark and Share